Ekim 18, 2024

İYİ Partili isimden Mehmet Gürban’a zehir zemberek sözler: Genel Merkez, para karşılığında aday gösterdi

İYİ Parti Gaziantep eski İl Başkanı ve Meral Akşener’in eski Danışmanı Oğuz Hocaoğlu, İYİ Parti’nin Gaziantep 1’inci sıradan aday göstererek Meclis’e soktuğu Mehmet Gürban ile ilgili sabah.com.tr’ye dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hakkında 5 milyon dolar karşılığında ilk sıradan aday gösterildiğine dair birçok iddia bulunan Gürban’a sert sözlerle yüklenen Hocaoğlu, “Seçimlerden 40 gün önce partiye üye oldu. Ben İl Başkanı olsam partiye bile üye yapmazdım. Genel Merkez ile görüşüp geldi ve direkt aday gösterildi. Teamül bile yapılmadı, para karşılığında aday oldu.” dedi.

“PARA KARŞILIĞI ADAY OLDU”Hocaoğlu, Gürban hakkındaki ‘5 milyon dolar karşılığında aday gösterildi’ iddialarına da değindi:Seçimlerden 40 gün önce İYİ Parti’ye üye oldu. Genel Merkez ile görüştü, geldi ve üye oldu. Milletvekili olmak için üye olduğu anlaşılıyor. Para karşılığında birinci sıradan aday gösterildi. Ben Genel Başkan’ın aynı zamanda Danışmanıydım. Ayrıca Partinin Kurucular Kurulu’ndanım. Genel Başkan ve Genel Merkez’e sordum, ‘Hangi sıfatla, kim, neden bu adamı partiye getirdi?’ dedim. Kimse cevap veremiyor, o zaman paradır bunun nedeni.

“9 BİN OY KAYBETTİRDİ”İYİ Parti’nin herkesin rahatsızlığına rağmen Gürban’ı aday göstermesinin faturasının ağır olduğunu ifade eden Hocaoğlu, “Mehmet Gürban denilen şahsı ben tanımam. Gaziantep’in önde gelen bir ismi değildir, saygın bir iş adamı, bilim insanı, kanaat önderi değildir. Gürban’ın birinci sıraya yazılması İYİ Parti’ye Gaziantep’te 9 bin oy kaybettirdi. 3 vekil çıkaracaktık, 1 vekil çıkarabildik. İddia ediyorum, CHP itiraz etseydi o 1 vekili de çıkaramazdık.” dedi.

“BEN İL BAŞKANI OLSAM PARTİYE ÜYE BİLE OLAMAZDI”Hocaoğlu, Gürban gibi bir ismin İYİ Parti’ye üye olmasının yanlış olduğunu belirterek, “Ben İl Başkanı olsaydım, o dönem üye olmak isteseydi izin vermezdim.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi İYİ Parti, borsa manipülasyonları nedeniyle SPK’nın inceleme başlattığı Mehmet Gürban’ı teamül yoklaması yapılmaksızın Gaziantep birinci sıradan aday göstermişti. Gürban’ın, sosyal medyada birçok kullanıcıya hakaretler ve küfürler ettiği görülmüştü. Para karşılığında doğrudan aday gösterildiği iddia edilen Gürban, İYİ Partilileri rahatsız etmiş, teşkilatlardan birçok isim istifa etmişti.İYİ Parti, şehidin bacısına küfür eden Lüfü Türkkan’ı da gelen tüm tepkilere rağmen Kocaeli 1’inci sıradan aday göstererek Meclis’e sokmuştu.

Translate »